ПОВИК ЗА ВРСНИЧКИ ЕДУКАТОРИ

Повик за учество на обука за врснички едукатори на теми од законот за работни односи

          Здружението „Гласен Текстилец“ од Штип, објавува повик за средношколци за  учество на работилница за врснички едукатори/едукаторки на тема: Едукација на 20 врснички едукатори/ки во врска со законот за работни односи, кои подоцна ќе едуцираат околу 150 млади од источниот регион  пред првиот работен однос, во склоп на проектот „Организирани граѓани за организирана иднина“финансиски поддржан од Olof Palme Center и Шведската Агенција за меѓународен развој и соработка.

Компоненти на обуката:

Дел 1: Пријавување и селекција;

Дел 2: Обуки за селектираните врснички едукатори од средните училишта од источниот регион. (2/3 дена во Штип);

Дел 3: Врснички едукации од страна на обучените едукатори.

Ги повикуваме да се пријават сите заинтересирани средношколци од општините од источниот регион, најдоцна до 15 мај 2022 година, кои ги исполнуваат следните критериуми:

 • Да се средношколци во општините од источниот регион во тековната и во наредната учебна година (2022/23);
 • Да се мотивирани и амбициозни да водат врснички работилници со средношколци во нивните училишта.

За работилницата ќе бидат селектирани најмалку по двајца ученици од секое училиште во општините од источниот регион.
Трошоците од самата обука ќе бидат покриени од страна на Гласен Текстилец.

Пријавувањето се врши со пополнување на следниов линк: Формулар за пријавување.

Повеќе информации можете да добиете на електронската адреса; info@glasentekstilec.mk или телефонски на 075 316 108.

Blagojche Dishoski

Finance Coordinator

Related Post

Comments (16)

 1. Greetings! Very helpful advice within this article! It is the little changes that will make the most significant changes. Thanks a lot for sharing!

 2. You ought to take part in a contest for one of the finest websites on the internet. I will highly recommend this web site!

 3. Everything is very open with a clear description of the issues. It was really informative. Your website is useful. Thanks for sharing!

  септември 20, 2022
 4. https://mailforbob.com/

  WilliamHal
  декември 12, 2022
 5. http://kronverskiy.ru/viewtopic.php?f=28&t=1496

  Jeraldkeype
  декември 24, 2022
 6. http://rak.flyboard.ru/topic13602.html

  ElmerSnica
  декември 24, 2022
 7. http://santegidiofriends.ru/bezdoma/natale/

  Ralphged
  јануари 12, 2023
 8. http://mail.hlebopechka.net/napitki/alkogolgrog1.htm

  FreddieHeess
  јануари 21, 2023

Leave A Comment

Name

Website

Comment