ЈАВЕН ПОВИК за избор на: за тренер / консултант за изработка на Акциски план

 

Здружението „Гласен Текстилец“ од Штип, објавува повик за aнгажирање на тренер-ка /консулатант-ка за спроведување на една тродневна работилница со членовите, волонтерите и вработените на Гласен Текстилец за спроведување и изработка на Акциски план за Гласен Текстилец за 2022, 2023 и 2024 година. Ангажманот е во рамки на проектот „Организирани граѓани за организирана иднина“, финансиски поддржан од Olof Palme Center и Шведската Влада. 

Временска рамка: 

Работилницата ќе биде спроведена во текот на месец август 2022 (во период од 22 до 26 август). 

Критериуми за кандидатите: 

 • Да има завршено високо образование; 
 • Да има професионално искуство во граѓанско општество; 
 • Да има професионално искуство во спроведување обуки; 
 • Да има спроведено најмалку две обуки на темата за која се пријавува; 
 • Да поседува солидни комуникациски, презентациски и фацилитаторски вештини; 
 • Способности за планирање и организација на работилници; 

Надоместоци и ангажман: 

Избраниот тренер-ка / консултант-ка ќе има вкупно ангажман од 10 работни дена, 1 ден за методологија и концепт, односно припрема на работилницата, 3 дена за собирање на информации од работилницата, 5 дена за изработка и ревидирање на Акцискиот план.  

Гласен Текстилец исплаќа бруто надоместок во висина од 26.000,00 денари, по завршувањето на целокупниот ангажман и добивање на готов производ. 

Детали за планот за застапување: 

Следат детали за темите за кои се потребни тренер-ка / консултант-ка:

 • Правно и параправно зајакнување на текстилните работници/чки; 
 • Зајакнување на партнерството со ДИТ заради намалување на корупцијата, нивна поголема транспарентност и зголемување на довербата кон ДИТ; 
 • Зајакнување на партнерството со ЕСС заради подобрување на работничките права во Македонија; 
 • Демократизација на синдикалното здружување (закон за колективно преговарање и синдикално организирање); 
 • Промоција на работничките права; 
 • Подобрување на социјален дијалог. 

Начин на пријавување  и селекција: 

Со цел да се пријавите за тренер-ка / консултант/ка, треба да испратите:  

 • Професионална биографија со вклучени референци (листа на организации за кои се спроведени ист/сличен тип на активности); 
 • Предлог дневен ред за тридневната обука на дадената тема; 

Рок за пријавување на отворениот повик е до 11 август 2022 година, и се врши по електронски пат на електронската адреса: administration@glasentekstilec.mk  

Гласен Текстилец го известува само избраниот/та кандидат/ка. 

Повеќе инфoрмации можете да добиете на електронската адреса: info@glasentekstilec.mk или телефонски на 075 316 108 – Благојче. 

Проектот е финансиски подржан од Olof Palme Center и Шведската Влада.
Bisera Kaftanova

PR Visibility Coordinator

Related Post

Comments (5)

 1. Greetings! Very helpful advice within this article! It is the little changes that will make the most significant changes. Thanks a lot for sharing!

 2. […] имавме објавено Јавен повик за ангажирање на експерт/ка за изработка на Акциски […]

 3. A secret weapon for anyone who needs content. I dont need to tell you how important it is to optimize every step in your SEO pipeline. But unfortunately, its nearly impossible to cut out time or money when it comes to getting good content. At least thats what I thought until I came across Article Forge. Built by a team of AI researchers from Stanford, MIT, Carnegie Mellon, Harvard, Article Forge is an AI content writer that uses deep learning models to research, plan out, and write entire articles about any topic with the click of a button. Their team trained AI models on millions of articles to teach Article Forge how to draw connections between topics so that each article it writes is relevant, interesting and useful. All their hard work means you just enter a few keywords and Article Forge will write a complete article from scratch making sure every thought flows naturally into the next, resulting in readable, high quality, and unique content. Put simply, this is a secret weapon for anyone who needs content. I get how impossible that sounds so you need to see how Article Forge writes a complete article with the Click Here:👉 https://stanford.io/3FXszd0

  ноември 10, 2022
 4. 👉 👉 $5,000 FREE EXCHANGE BONUSES BELOW 📈 👉 PlaseFuture FREE $3,000 BONUS + 0% Maker Fees 📈 + PROMOCODE FOR NEWS USERS OF THE EXCHANGE 👉 [M0345IHZFN] — 0.01 BTC 👉 site: https://buycrypto.in.net Our site is a secure platform that makes it easy to buy, sell, and store cryptocurrency like Bitcoin, Ethereum, and More. We are available in over 30 countries worldwide.

  ноември 13, 2022
 5. Artificial intelligence creates content for the site, no worse than a copywriter, you can also use it to write articles. 100% uniqueness, scheduled posting to your WordPress :). Click Here:👉 https://stanford.io/3FXszd0

  ноември 29, 2022

Leave A Comment

Name

Website

Comment