февруари 23, 2024

Гласен Текстилец рамо до рамо со меѓународните организиции беа дел од сесијата на ОЕЦД Меѓународниот форум за Корпоративна Должна Одговорност во текстилната индустрија, кој се одржува во Париз од 19-23 Февруари 2024. Кристина Ампева од Гласен Текстилец беше една од панелистите на дебатата “Истражување на пристапи за елимирање на прекршувањата на работнички права преку достапните […]

0
By Blagojche Dishoski
јануари 17, 2024

Предмет: Повик за ангажирање на експерти за изработка на 4 годишна Стратегија за Гласен Текстилец Гласен Текстилец во рамките на проектот„Institutional support for strengthening the capacities of Glasen Tekstilec “, објавува Јавен повик за ангажирање на експерти за изработка на 4 годишна Стратегија за Гласен Текстилец. Проектот е финансиски поддржан од European Endowment for Democracy […]

0
By Blagojche Dishoski
јануари 17, 2024

Предмет: Повик за ангажирање на експерти за проектен циклус (подготовка/пишување на апликации, наративно известување, финансиски менаџмент, администативно работење и процес на ревизија) Гласен Текстилец во рамките на проектот„Institutional support for strengthening the capacities of Glasen Tekstilec “, објавува Јавен повик за ангажирање на експерти за проектен циклус (подготовка/пишување на апликации, наративно известување, финансиски менаџмент, администативно […]

0
By Blagojche Dishoski
декември 12, 2023

Здружението за заштита на работничките права „Гласен Текстилец“ од Штип, распишува оглас за вработување на правник/чка. Огласот можеш да го погледнеш на линкот. Испрати ни CV и кратко мотивационо писмо на: vrabotuvanje@glasentekstilec.mk до 25 декември 2023. Тимот на Гласен Текстилец ќе води краток разговор со пријавените кандидати (online или во просториите на Гласен Текстилец). За […]

0
By Blagojche Dishoski
ноември 19, 2023

Минатата недела, еден наш претставник како дел од МАКЕДОНСКА ПЛАТФОРМА ПРОТИВ СИРОМАШТИЈА заедно со претставникот од #МППС беа присутни на Европскиот состанок (European Meeting of People Experiencing Poverty #PEP2023) на лица со искуство од сиромаштија #PEP2023 На овогодинешниот имавме можност да работиме на клучните проблеми и тоа: трошоци за живот, трошоци за енергија, трошоци за […]

0
By Blagojche Dishoski
ноември 4, 2023

На 02 ноември 2023 година, во просториите на Гласен Текстилец, се одржа обука за обучување на 10 врснички едукатори за теми поврзани со законот за работни односи, дискриминација, меѓуврсничко насилство и мобинг. Преку интерактивни работнилници учесниците од градовите на источниот регион (Штип, Кочани и Свети Николе) се запознаа со законот за работни односи (ЗРО), со […]

0
By Blagojche Dishoski
октомври 22, 2023
Панел дискусија: Дискриминација на работното место, во соработка со Комисија за спречување и заштита од дискриминација; „Одржливата мода низ призмата на брендовите и концептот на Борос“; „Правда, судство и работнички правда“; "Open Balkan (Отворен Балкан) и работничките права-Трка до дното"; Презентација на падот и подемот на текстилната индустрија во градот Борос, Шведска.
0
By Blagojche Dishoski
октомври 22, 2023

Листа со настани во текот на месец септември 2023 година: Листа со настани во текот на месец октомври 2023:

0
By Blagojche Dishoski
октомври 9, 2023

Помина нашата Текстилијада 7 / Textilijada 7, 2023 која се оддржува веќе 7-ма година, која траеше 3 дена и имаше 15 активности. Им благодариме на нашите партнери без кои немаше да биде возможно да се случи овој настан, а тоа се Friedrich-Ebert-Stiftung Skopje, канцеларија Скопје, Фондацијата The Kvinna till Kvinna Foundation, Меѓународниот центар Olof Palmes […]

0
By Blagojche Dishoski