март 28, 2021

Во периодот од 26 до 28 март 2021 година, во Берово, се одржуваа работилници за team building, алатки за следење, како и за застапување и лобирање пред надлежните институции. Работилниците беа наменети за вработените и ангажираните во здружението „Гласен Текстилец“. Преку овие работилници ги зајакнуваме нашите капацитети за застапување и лобирање пред надлежните институции, власти, […]

10041
By Blagojche Dishoski
март 24, 2021

На 22.03.2021 се одржа завршниот настан за проектот „Унапредување на правата на текстилните работнички од источниот регион“. На настанот беа презентирани реализираните активности, целите и постигнатите резултати од проектот којшто здружението Гласен Текстилец го имплементира од 1 февруари 2020 до 31 март 2021 година. На завршниот настан свои излагања имаа претседателката на Гласен Текстилец, Кристина […]

24
By Blagojche Dishoski
март 15, 2021

Инфографикот можете да го симните тука. Родово-базираната дискриминација на работното место е чест проблем со којшто се соочуваат текстилните работнички, особено во оваа здравствена и социо-економска криза, таа се зголеми. Преку проектот „Унапредување на правата на текстилните работнички од источниот регион“, Гласен Текстилец, изминатиот период започнувајќи од март 2020, даваше правна помош на текстилни работнички кои беа […]

3679
By Vanja
мај 3, 2018

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam porta ut risus necfeu giat. Mauris tincidunt sapien

1473
By Vanja
мај 1, 2018

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam porta ut risus necfeu giat. Mauris tincidunt sapien

2624
By Vanja