април 5, 2021

Почитувани, Здружението за заштита на работничките права „Гласен Текстилец“ од Штип, со задоволство ги известува сите партнери, фондации, граѓански организации, амбасади, општествено одговорни компании,  дека започнуваме да вршиме дејност – услуги,  за шиење на промотивни материјали (торбички/бандани/маски), од различен текстилен материјал. Промотивни материјали (торбички/бандани/маски) ги изработуваат текстилни работнички (членки и поддржувачки на здружението), кои се […]

1
By Blagojce
март 28, 2021

Овие работилници се дел од проектот „Организирани граѓани за организирана иднина. Проектот е имплементиран од Гласен Текстилец, а со финансиска поддршка од Олоф Палме Центарот и Шведската Влада.

0
By Blagojce
март 24, 2021

На 22.03.2021 се одржа завршниот настан за проектот „Унапредување на правата на текстилните работнички од источниот регион“. На настанот беа презентирани реализираните активности, целите и постигнатите резултати од проектот којшто здружението Гласен Текстилец го имплементира од 1 февруари 2020 до 31 март 2021 година. На завршниот настан свои излагања имаа претседателката на Гласен Текстилец, Кристина […]

0
By Blagojce
март 24, 2021

Почитувани вработени од приватниот сектор, а особено од секторот за производство на текстил. Имаме сознанија дека од наредниот месец огромен број на компании остануваат без доволно работа. Јасно е дека периодов ќе биде уште потежок и не фер кон вас. Затоа внимавајте што потпишувате и редовно консултирајте се со трудов инспекторат, со здруженија на граѓани […]

0
By Blagojce
март 15, 2021

Инфографикот можете да го симните тука. Родово-базираната дискриминација на работното место е чест проблем со којшто се соочуваат текстилните работнички, особено во оваа здравствена и социо-економска криза, таа се зголеми. Преку проектот „Унапредување на правата на текстилните работнички од источниот регион“, Гласен Текстилец, изминатиот период започнувајќи од март 2020, даваше правна помош на текстилни работнички кои беа […]

мај 3, 2018

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam porta ut risus necfeu giat. Mauris tincidunt sapien

мај 1, 2018

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam porta ut risus necfeu giat. Mauris tincidunt sapien