Здружението за заштита на работиничките права ГЛАСЕН ТЕКСТИЛЕЦ, секоја година, со помош на Олоф Палме Центарот го издава весникот „ТЕКСТИЛЕЦ“.

 

 

Весник 2018 – број 1

 

Весник 2019 – број 2

 

Весник 2020 – број 3
Весник број 4 -2021

Весник 5 – 2022