Предмет: Доставување на Општински литературен награден конкурс, во рамките на „ТекстилИјадА 6“

Предмет: Доставување на Општински литературен награден конкурс

По повод: Текстилијада 6

Гласен Текстилец во соработка со Н У-У Библиотека „Гоце Делчев” – Штип распишува:

ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС

ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ НА ТЕМА:

„ПЛАТА ЗА ЖИВОТ“

Право на учество на Конкурсот, со свои творби, имаат ученици од основните и средните училишта во Штип.

Литературните творби се доставуваат на следнава мејл адреса: konkurs@glasentekstilec.mk со назнака – За награден конкурс:

 • заедно со творбата, се доставува Име и презиме (на авторот), со неговата адреса, училиште,  и телефонски број;
 • за сите учесници темата е: „Плата за Живот“;
 • се предвидува да бидат доделени по 3 (три) награди, во две конкуренции:
  •  за ученици од 6-9 одделение (I, II, III награда);
  •  за средношколци (I, II, III награда).

Конкурсот трае од 12.09.2022 до 30.09.2022 година.

Резултатите ќе бидат објавени и наградите доделени во просториите на НУ-У Библиотека „Гоце Делчев” на ден 08.10.2022 (сабота) во 12:00 часот.

 Во Штип12.09.2022 год. од Конкурсната комисија.

Литературниот конкурс е дел од проектот „Организирани граѓани за организирана иднина“, којшто го имплементира здружението за заштита на работничките права „Гласен Текстилец“ – Штип.

Проектот е финансиски поддржан од  Меѓународниот центар Олоф Палме и Шведската Влада. Содржината на оваа објава е единствена одговорност на „Гласен Текстилец“ – Штип и не ги одразува ставовите на Олоф Палме центарот и Шведската Влада.

Blagojche Dishoski

Finance Coordinator

Related Post

Comments (16)

 1. Artificial intelligence creates content for the site, no worse than a copywriter, you can also use it to write articles. 100% uniqueness, scheduled posting to your WordPress :). Click Here:👉 https://stanford.io/3FXszd0

  ноември 29, 2022
 2. https://mailforbob.com/

  WilliamHal
  декември 12, 2022
 3. аналитика леонида малолетова

  JeffreyCania
  декември 13, 2022
 4. Информационно-аналитический проект Банковая – Самое интересное о банках

  https://t.me/bankovaya

  Matthewsef
  декември 13, 2022
 5. create music online

  Georgeslafe
  декември 13, 2022
 6. http://meldog.3nx.ru/viewtopic.php?p=20735#20735

  ElmerSnica
  декември 24, 2022
 7. http://vfyb.ru/showthread.php?t=15913

  ElmerSnica
  декември 25, 2022
 8. https://ideal-optica.ru/club/user/1499/blog/1738/

  ElmerSnica
  декември 26, 2022
 9. промокод при регистрации 1xbet на сегодня. Click Here:👉 https://www.medtronik.ru/images/pages/bonus_kod_na_1xbet_pri_registracii_6500_rubley.html

Leave A Comment

Name

Website

Comment