ЕЛЕКТРОНСКА АДРЕСА

Info@glasentekstilec.mk

ТЕЛЕФОНСКИ БРОЈ

075316109

АДРЕСА

Сутјеска 59, Штип

Search
Close this search box.

Работна средба со Комисија за спречување и заштита од дискриминација

Вчера (28 март 2023 година). во просториите на Комисијата за спречување и заштита од дискриминација, рализиравме работна средба со членовите на комисијата Исмаил Камбери, Весна Бендевска и Игор Јадровски.

На работната средба дискутиравме за:

✅ дискриминацијата на бремените жени;

✅ предлогот за породилното отсуство (за користењето од страна на мајката и таткото), дел од новиот предлог Закон за работни односи;

✅ невладините организации и Комисијата за спречување и заштита од дискриминација да дадат поголем допринос во донесување на новиот Закон за работни односи;

✅ иницирање на меморандум за соработка;

✅ поголема заштита на бремените жени кои се во работен однос.

Проектот „Пријавете мобинг, не молчете, не сме родово еднакви со мобинг“, имплементиран од Гласен Текстилец е поддржан од Реактор – Истражување во акција и нивните партнери преку акцијата „Унапредување на родовата еднаквост во процесот на пристапување во ЕУ“. Акцијата е финансирана од Европската Унија и ко-финансирана од Шведска.

Оваа објава е создадена со финансиска поддршка на Европската Унија, ко-финансирана од Шведска. Содржината е единствена одговорност на Гласен Текстилец и не ги одразува ставовите на Европската Унија или Шведска.

#GenderSensitiveEUAccession

#rodnosenzitivnopristupanjeEU

#родовосензитивниконЕУ

#родовосензитивниЕУинтеграции

#NdjeshmëriGjinoreQasjenëBE

#PromovimiiBarazisëGjinore

#BEpërBarazinëGjinore

Reactor Research in Action/ Реактор истражување во акција

Комисија за спречување и заштита од дискриминација

Scroll to Top