септември 2, 2022

Претседателката на Гласен текстилец Кристина Ампева учествуваше на настанот за вмрежување на ЛЕСС „Социјален дијалог и придонесот на граѓанските организации во неговото јакнење“. Младинскиот културен центар – Битола во соработка со партнерските организации Асоцијација за демократски иницијативи (АДИ) – Гостивар, Центарот на заедницата на Општина Струга, Мултикултура од Тетово, Сојуз за превенција против малолетничка деликвенција […]

1
By Bisera Kaftanova
август 16, 2022

Минатата година го претставивме концептот за регионална минимална плата за живот во Европа, кој го развивме како дел од меѓународната мрежа Clean Clothes Campaign. Нашата цел беше да ги претставиме реалните трошоци за живот во Централна, Источна и Југоисточна Европа и да укажеме на огромната разлика помеѓу официјалната минимална плата во овој регион, што е […]

1
By Bisera Kaftanova
јули 28, 2022

  Здружението „Гласен Текстилец“ од Штип, објавува повик за aнгажирање на тренер-ка /консулатант-ка за спроведување на една тродневна работилница со членовите, волонтерите и вработените на Гласен Текстилец за спроведување и изработка на Акциски план за Гласен Текстилец за 2022, 2023 и 2024 година. Ангажманот е во рамки на проектот „Организирани граѓани за организирана иднина“, финансиски […]

5
By Bisera Kaftanova