февруари 23, 2024

Гласен Текстилец рамо до рамо со меѓународните организиции беа дел од сесијата на ОЕЦД Меѓународниот форум за Корпоративна Должна Одговорност во текстилната индустрија, кој се одржува во Париз од 19-23 Февруари 2024. Кристина Ампева од Гласен Текстилец беше една од панелистите на дебатата “Истражување на пристапи за елимирање на прекршувањата на работнички права преку достапните […]

0
By Blagojche Dishoski
јануари 17, 2024

Предмет: Повик за ангажирање на експерти за изработка на 4 годишна Стратегија за Гласен Текстилец Гласен Текстилец во рамките на проектот„Institutional support for strengthening the capacities of Glasen Tekstilec “, објавува Јавен повик за ангажирање на експерти за изработка на 4 годишна Стратегија за Гласен Текстилец. Проектот е финансиски поддржан од European Endowment for Democracy […]

0
By Blagojche Dishoski
јануари 17, 2024

Предмет: Повик за ангажирање на експерти за проектен циклус (подготовка/пишување на апликации, наративно известување, финансиски менаџмент, администативно работење и процес на ревизија) Гласен Текстилец во рамките на проектот„Institutional support for strengthening the capacities of Glasen Tekstilec “, објавува Јавен повик за ангажирање на експерти за проектен циклус (подготовка/пишување на апликации, наративно известување, финансиски менаџмент, администативно […]

0
By Blagojche Dishoski
декември 12, 2023

Здружението за заштита на работничките права „Гласен Текстилец“ од Штип, распишува оглас за вработување на правник/чка. Огласот можеш да го погледнеш на линкот. Испрати ни CV и кратко мотивационо писмо на: vrabotuvanje@glasentekstilec.mk до 25 декември 2023. Тимот на Гласен Текстилец ќе води краток разговор со пријавените кандидати (online или во просториите на Гласен Текстилец). За […]

0
By Blagojche Dishoski