јануари 17, 2024

Предмет: Повик за ангажирање на експерти за изработка на 4 годишна Стратегија за Гласен Текстилец Гласен Текстилец во рамките на проектот„Institutional support for strengthening the capacities of Glasen Tekstilec “, објавува Јавен повик за ангажирање на експерти за изработка на 4 годишна Стратегија за Гласен Текстилец. Проектот е финансиски поддржан од European Endowment for Democracy […]

0
By Blagojche Dishoski
јануари 17, 2024

Предмет: Повик за ангажирање на експерти за проектен циклус (подготовка/пишување на апликации, наративно известување, финансиски менаџмент, администативно работење и процес на ревизија) Гласен Текстилец во рамките на проектот„Institutional support for strengthening the capacities of Glasen Tekstilec “, објавува Јавен повик за ангажирање на експерти за проектен циклус (подготовка/пишување на апликации, наративно известување, финансиски менаџмент, администативно […]

0
By Blagojche Dishoski
декември 12, 2023

Здружението за заштита на работничките права „Гласен Текстилец“ од Штип, распишува оглас за вработување на правник/чка. Огласот можеш да го погледнеш на линкот. Испрати ни CV и кратко мотивационо писмо на: vrabotuvanje@glasentekstilec.mk до 25 декември 2023. Тимот на Гласен Текстилец ќе води краток разговор со пријавените кандидати (online или во просториите на Гласен Текстилец). За […]

0
By Blagojche Dishoski
октомври 5, 2023

СООПШТЕНИЕ ДО МЕДИУМИ – ПРЕЗЕМИ ГО!

0
By Blagojche Dishoski
септември 10, 2023

Достапен на линкот.

0
By Blagojche Dishoski
август 9, 2023

          Здружението „Гласен Текстилец“ од Штип, објавува повик за средношколци за учество на работилница за врснички едукатори/едукаторки на тема: Едукација на 15/20 врснички едукатори/ки во врска со Законот за работни односи, дискриминација и мобинг/булинг, кои подоцна ќе едуцираат над 150 млади од Источен регион во рамките на проектот „Организирани граѓани за организирана иднина“, финансиски поддржан […]

0
By Blagojche Dishoski
февруари 20, 2023

Здружението „Гласен Текстилец“ од Штип, објавува повик за ангажирање на екперт/ка за изработка на административен водич. Ангажманот е во рамки на проектот „Институционално и економско зајакнување на жените и девојките од источниот регион 2“. Проектот е финансиран од Фондацијата Kvinna till Kvinna и Шведска. Административниот водич треба да биде документ за начинот на административното/финансиско и […]

0
By Blagojche Dishoski
септември 29, 2022

Ги повикуваме сите граѓански оганизации, синдикати, платформи да ни се придружат и заеднички бараме ПЛАТА ЗА ЖИВОТ, преку потпишувањето на декларацијата. Декларацијата можете да ја потпишете преку линкот. Текстот на Декларацијата е достапен на порталот www.platazazivot.mk Доколку имате проблеми при потпишувањето или практикувате да потпишувате преку електронска адреса, Ве молиме контактирајте не преку телефонскиот број: 075 […]

0
By Blagojche Dishoski
септември 13, 2022

Предмет: Доставување на Општински литературен награден конкурс По повод: Текстилијада 6 Гласен Текстилец во соработка со Н У-У Библиотека „Гоце Делчев” – Штип распишува: ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ НА ТЕМА: „ПЛАТА ЗА ЖИВОТ“ Право на учество на Конкурсот, со свои творби, имаат ученици од основните и средните училишта во Штип. Литературните […]

0
By Blagojche Dishoski
јули 28, 2022

  Здружението „Гласен Текстилец“ од Штип, објавува повик за aнгажирање на тренер-ка /консулатант-ка за спроведување на една тродневна работилница со членовите, волонтерите и вработените на Гласен Текстилец за спроведување и изработка на Акциски план за Гласен Текстилец за 2022, 2023 и 2024 година. Ангажманот е во рамки на проектот „Организирани граѓани за организирана иднина“, финансиски […]

0
By Bisera Kaftanova