Проектот е целосно финансиран од Шведската агенција за меѓународен развој и соработка (Сида) и The Kvinna till Kvinna Foundation.

Институционално и економско зајакнување на жените и девојки од источниот регион.

Date: декември 1, 2020
Client: Тектилни работнички-работнички
Project Type: Економско зајакнување на жените, родова еднаквост

Период на имплеметнација:

1 декември 2020 - 31 декември 2021.

Активности:

Галерии  и видео запис. 

 1. Медиуми:   1. https://mia.mk/%d0%bf%d0%be%d1%87%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d0%b5%d1%82%d1%82%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d1%82%d0%b5%d0%ba%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d1%98%d0%b0%d0%b4%d0%b0-%d0%b2%d0%be-%d1%88%d1%82%d0%b8/?fbclid=IwAR3DHXY6UiX57KBBCxKGIxIAgQFh5oGTL4p3IIL32DHx2CgGCs-t_L6ipzA
 2. https://kurir.mk/republika/opstini/so-debatata-za-zenite-rabotnichki-pochnuva-tekstilijada-vo-shtip/
 3. https://www.globalnpo.org/MK/Stip/248174492325180/%D0%93%D0%BB%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%BD-%D0%A2%D0%B5%D0%BA%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D1%86
 
 • Семинар за запознавање на работничките со новиот закон за заштита и спречување од дискриминација Правно зајакнување на жените и девојките во однос на новиот Закон за спречување и заштита од дискриминација“ (24-26 септември 2021);
  1. Барање за хотелско сместување и конгресна сала со важност до 9 септември 2021
  2. Јавен повик за „Правно зајакнување на жените и девојките во однос на новиот Закон за спречување и заштита од дискриминација“, во рамките на проектот „Институционално и економско зајакнување на жените и девојките од источниот регион“.
  3. Статија за работилницата
 • Судски постапки.

Цели:

Резултати:

Публикации:

Галерија: